top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Масове поховання у деокупованому Ізюмі: невідомими залишаються 150 людей (ВІДЕО)


Українці шукають своїх рідних, які були поховані у братських могилах Ізюма: із 450 тіл, знайдених у цьому місті, невідомими залишаються 150. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. Повідомляє Crimezone.


Він зазначив, що у звільненому від російської окупації Ізюмі Харківської області продовжується робота з ідентифікації похованих у братських могилах. Часто впізнати людей вдається лише з допомогою аналізу ДНК.


“Що стосується відібраних ДНК-матеріалів, то по них процес ще йде, він досить тривалий… Сам процес, сама робота з ДНК-матеріалами ще триває.


Але зараз ми маємо певний брак цих зразків ДНК, матеріалів родичів, тому що багато хто виїхав з цієї території, у когось не було родичів. Щодо масового поховання в Ізюмі ми маємо близько 150 невідомих тіл із 450 тіл, які були поховані”, — сказав Чубенко.


Він закликав родичів людей, які зникли безвісти, здавати ДНК-матеріали, які потраплять до Єдиної державної бази ДНК та допоможуть правоохоронцям зіставляти цю інформацію.


Чубенко також зазначив, що в Харківській області масових поховань, подібних до ізюмського, виявлено не було.


“Ми маємо поховання по одному, два, три тіла, п’ять, десять тіл. Але найчастіше це поховання були в невеликих населених пунктах, і місцеві жителі знали, кого там ховали. У принципі, там немає такої складності з ідентифікацією, там практично всі тіла ідентифіковані.


Що стосується Ізюма, то там справді дуже масове поховання було людей, і складність виникла саме з ідентифікацією тих людей, які там були поховані”, — сказав представник прокуратури.


0 коментарів

Comments


bottom of page