top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Внаслідок атаки на штаб ЧФ РФ в Севастополі загинуло 9 окупантів, – начальник ГУР МО Буданов


Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки МО України. Фото: gur.gov.ua.

Внаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі загинули щонайменше 9 осіб, а поранення отримали 16. Серед них ­– російські генерали. Про таке розповів в коментарі українській службі Голосу Америки начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Повідомляють Українські новини.


"Серед поранених – командувач угруповання генерал-полковник (Олександр) Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант (Олег) Цеков, перебуває без свідомості.

Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі – вони не входять у той перелік, який я вам озвучив", – зазначив генерал Буданов.


Як інформує видання, Олександр Романчук – командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков – командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.


Водночас Буданов не підтвердив повідомлень про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР наразі немає.


Окрім цього, начальник ГУР не став відповідати на запитання, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту РФ використали ракети західного виробництва.


0 коментарів

Kommentarer


bottom of page