top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Кримський міст став тягарем російської безпеки - британська розвідка


Кримський міст став тягарем для російської армії. Фото: twitter.com/klopotenko_chef

Кримський міст став для Росії великою та вразливою спорудою.

Щоб захистити його від атак українських спецслужб, потрібно дуже багато сил та коштів, повідомило 19 жовтня Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. Інформує Gazeta.ua.


"14 жовтня віцепрем'єр-міністр РФ Марат Хуснуллін заявив, що пошкодження, завдані Україною у липні 2023 року ударом по Кримському мосту, усунули достроково. Попри те, що міст повністю працездатний, його використання, як і раніше, обмежено через процедури, запроваджені після першого українського удару у жовтні 2022 року. Вантажівки та пальне, як і раніше, перевозяться на поромі", - звітує відомство.


Кримський міст водночас залишається життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та російських сил на півдні України, вказали у британській розвідці.


"Тепер міст є значним тягарем безпеки, який вимагає багатокомпонентного захисту. Зокрема, використання систем протиповітряної оборони та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в іншому місці", - йдеться у повідомленні.


Можливості російської армії захистити цю "велику та вразливу" структуру під загрозою "через винахідливість українських військових та служб безпеки", підкреслює розвідка Великої Британії.


Рік тому, 8 жовтня 2022 року, ударом по Кримському мосту Україна завдала Росії найболючішого репутаційного удару.

Російські ЗМІ спочатку повідомили, що на мосту палала цистерна з паливом.

Уже цього року 17 липня на Кримському мосту пролунали щонайменше два вибухи. Окупаційна влада повідомила, що там сталася "надзвичайна подія".


0 коментарів

Comments


bottom of page