top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

"Руйнуємо виробництво Shahed", — експерт оцінив удар дронів по заводу в Брянську (відео)


Фото: iranwire.com | Іранські дрони Shahed почали виробляти в Росії

За словами Сергія Грабського, необов'язково атакувати завод у Єлабузі, де збирають Shahed, — достатньо обірвати ланцюжок постачання і позбавити росіян енергії. Повідомляє Фокус.


Нічні удари по заводу "Кремній ЕЛ" у російському Брянську можна пов'язати з цілями, названими представником ГУР Вадимом Скібіцьким, який акцентував увагу на знищенні місць виробництва Shahed у Росії або компонентів до них, заявив в ефірі радіо NV військовий експерт Сергій Грабський. За його словами, важливо завдавати більше ударів по будь-яких об'єктах, які виробляють компоненти для російських військових боєприпасів.


"Україні потрібно боротися з причиною, а не наслідками. Ми повинні розірвати ланцюжки постачання компонентів для виробництва дронів Shahed. Прикрити всі ці об'єкти росіяни не зможуть і тому завдання нашої розвідки виявити якомога більше цих підприємств", — сказав Грабський. "До цих цілей можна додати енергогенеруючі підприємства, адже якщо не буде електрики, то не буде і виробництва", — додав він.


При цьому не завжди обов'язково бити по великих об'єктах, таких як завод у Єлабузі (Татарстан), де деталі збирають воєдино. Вихід з ладу будь-якої компанії з виробництва невеликої, але важливої частини дрона вже завдасть значної шкоди ворогові, каже експерт.

Завод "Кремній ЕЛ" займається виробництвом транзисторів і мікросхем за технічним процесом 500 нанометрів. Його основними клієнтами є "Росатом", "Алмаз-Антей", "Авіаприладобудування" і "Роскосмос". Майже 90% продукції йде на військово-промисловий комплекс, зокрема для створення ракетних установок "Тополь-М" і "Булава", ЗРК С-300 і С-400, а також важливої електроніки для літаків "МіГ" і "Су".


0 коментарів

Comments


bottom of page