top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

У прокат виходить український трилер «Еґреґор» (ВІДЕО)


Фото: usfa.gov.ua

У національний прокат 20 квітня виходить український трилер «Еґреґор». Фільм присвячений пам’яті піротехніка Олександра Суворова та актора Павла Лі. Інформує #ШоТам з посиланням на повідомлення на сайті Держкіно.


Зазначається, що роботу над ігровим фільмом було завершено незадовго до початку повномасштабного вторгнення.


«Еґреґор» створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Польського Інституту Кіно. У 2021 році був фільмом-закриттям фестивалю «Молодість».


«Еґреґор» став одним з останніх фільмів для піротехніка Олександра Суворова, який загинув у травні 2022-го на фронті, боронячи нашу державу. А також для актора Павла Лі, вбитого російськими окупантами в березні 2022-го, коли він допомагав евакуювати населення Ірпеня.

Сюжет кінокартини

Нью-йоркський детектив Артур отримує дивний лист із авіаквитком і прихованим посланням від свого університетського професора-українця, з яким не спілкувався багато років. Артур намагається розібратися, що сталося, та дізнається про смерть професора: він нібито здійснив самогубство, а за його донькою Лесею полюють невідомі. Артур вилітає до Києва, щоб розплутати цю загадку.


Головні ролі у фільмі виконали українська актриса театру та кіно Олена Лавренюк та американський актор Омрі Роуз (Omri Rose). Зйомки стрічки відбувались у Києві, Львові, Варшаві та Нью-Йорку.


0 коментарів

Comments


bottom of page