top of page
Пошук
Фото автораАнатолій Гуньков

Відбулася презентація телевізійного проєкту «У пошуках мрії»


16 вересня у київському Veteran Hub (вул. Ю.Іллєнка, 42, Київський телецентр) відбулася презентація телевізійного проєкту «У пошуках мрії», присвяченого проблемам адаптації ветеранів у мирному житті. Захід відбувся за підтримки проєкту «Піхота ЮА».


Багато хто може цього не помічати, але в Україні вже 7 років триває війна. Війна змінює людину назавжди і повернення бійців до реалій мирного життя, їх адаптація та пошук свого місця у соціумі потребують серйозної уваги з боку держави та суспільства.


Саме цим проблемам присвячений телевізійний проєкт «У пошуках мрії», ініційований генеральним продюсером Сергієм Горбаньовим .


Сергій – ветеран АТО. Тому із проблемою знайомий безпосередньо. Після повернення з війни Сергій Горбаньов знайшов себе у допомозі дітям. Саме ця діяльність і наштовхнула його на головну ідею наступного телепроєкту.

Роботу вирішено реалізувати у формі художнього телевізійного серіалу. У фільмі розповідь піде про героїв АТО із нелегкою долею та характерами. Незважаючи на всі проблеми, колишні бійці знайшли своє покликання у допомозі дітям-інвалідам. Протягом розвитку сюжетної лінії майбутня картина розповість як, допомагаючи дітям з особливими потребами, колишні бійці отримують від дітей те, чого їм так не вистачало для повноцінного повернення у мирне життя. Крім основної лінії автори також планують висвітлення ряду історичних подій у давній історії України.



За написання сценарію стрічки взялася сценаристка Міла Березюк, яка вже має досвід літературної роботи у телевізійній сфері. Авторка, не розкриваючи деталей розвитку сюжету, розповіла присутнім про своє бачення історії і важливість донесення змісту до широкого глядацького кола.








Майбутній режисер-постановник фільму Серж Кочергін розповів учасникам зустрічі своє бачення щодо реалізації

постановки картини, її змісту та шляхів створення фільму, що має стати зрозумілим і близьким більшості українців.







Устина Шликова – художник проєкту продемонструвала присутнім як із ідеї створення коміксів виникла ідея перенесення сюжету на телевізійний екран.








Інформаційну підтримку проєкту здійснює журналіст та блогер, голова ГО «Відкриті медіа України» Дмитро Гутман. Дмитру ця тема також близька, адже він ветеран АТО і підняті творчою групою проблеми відчув на собі.








Загальне фото учасників творчої групи завершило захід. Побажаємо учасникам успіху і сподіваємось, що створений ними фільм стане помітним явищем в українському кіномистецтві.

0 коментарів

Σχόλια


bottom of page