top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Британія підтримуватиме Україну, доки вона не досягне справедливого миру - офіційна заява


росія, яку Генеральний секретар ООН назвав державою, яка вчиняє серйозні порушення щодо дітей, прагне захопити та консолідувати контроль за допомогою насильства та репресій. За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, росія катує цивільних ув’язнених і вчиняє страти без судочинства. Про це йдеться у заяві Великої Британії на Генасамблеї ООН. Повідомляє АрміяINFORM.


«росія намагається стерти українську культуру та ідентичність. Агресія росії проти України почалася не 24 лютого 2022 року, а тоді, коли росія незаконно анексувала Крим. Цивільне населення в Криму, зокрема кримські татари, зазнають утисків з 2014 року. Їхня ситуація лише погіршилася після широкомасштабного вторгнення росії зі зростанням насильства, обшуків у будинках, свавільних арештів і призову в російські збройні сили», — заявив посол Великої Британії в ООН Джеймс Карюкі.


Крім того, він нагадав, що збиття літака, який виконував рейс MH17, російською зенітною зброєю дев’ять років тому було шокуючим порушенням міжнародних норм, які забезпечують безпеку суспільств і країн.


«Як сказав Генеральний секретар ООН минулого року, ми не повинні погоджуватися на незаконний контроль росії над цією територією. Сполучене Королівство продовжуватиме підтримувати Україну в самообороні, допоки вона не досягне справедливого та сталого миру відповідно до Статуту ООН, який поважатиме суверенітет і територіальну цілісність України», — резюмував Джеймс Карюкі.


0 коментарів

Comments


bottom of page