top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Бійка між прихильниками ПЦУ та УПЦ МП у соборі в Черкасах: Розпочато кримінальне провадження, - поліція. ФОТОрепортаж


Поліція Черкаської області розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства після того, як зчинилася бійка між прихильниками ПЦУ та вірянами РПЦ біля Свято-Михайлівського кафедрального собору у Черкасах. 


Про це повідомили у пресслужбі поліції, інформує Цензор.НЕТ.


Правоохоронці розповіли, що група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кілька громадян зазнали тілесних ушкоджень.


Після цього поліцейські негайно прибули на місце та опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах.


Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства - ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України.


Максимальне можливе покарання - від 2 до 5 років ув’язнення. Слідчі дії тривають. Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.



Що передувало?

Уранці 17 жовтня прихильники РПЦ захопили штурмом Свято-Михайлівський кафедральний собор у Черкасах та влаштували там безлад. Між прихильниками Православної церкви України та Української православної церкви московського патріархату зчинилася бійка. 


Це сталося після повідомлення про те, що храм перейшов з УПЦ МП до ПЦУ.


Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан повідомив у коментарі "Суспільному", що перехід громади відбувся ще 12 червня.


Свято-Михайлівський собор - найбільший православний храм України.



0 коментарів

Comments


bottom of page