top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

В ISW пояснили, навіщо путін відвідав окуповані території Херсонщини та Луганщини


У звіті Інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що путін, який відвідав окуповані Херсонську та Луганську області, мав дві мети: "затьмарити" Володимира Зеленського і публічно визначити потенційних "цапів-відбувайлів" напередодні запланованого українського контрнаступу. Повідомляє Матриця Свободи.


У публікації йдеться, що російський президент, ймовірно, відвідав штаб російської групи військ "Дніпро" у Херсонській області та штаб Національної гвардії "Схід" в окупованій Луганській області до 16 квітня. При цьому у кремлі кажуть, що візит відбувся 17 квітня. Однак на одному з відео путін заявив, що "наближається православне свято Великодня". Це свідчить про те, що його візит відбувся до 16 квітня. Пізніше кремль відредагував відео, щоб виключити заяву путіна про свято, що наближається на той момент.

"Президент України Володимир Зеленський відвідав лінію фронту в Авдіївці 18 квітня, і не виключено, що Кремль навмисно опублікував кадри візиту путіна, щоб "затьмарити" візит Зеленського в інформаційному просторі", - припустили аналітики.

Експерти також вважають, що поїздку путіну було здійснено з метою позначати потенційних "цапів-відбувайлів" перед майбутнім контрнаступом ЗСУ.

"Ймовірно, путін навмисно виділив Теплинського та Макаревича як командирів, які відповідають за південь України, а Лапіна - як командира, який курирує Луганський напрямок", - зазначають автори публікації.
0 коментарів

コメント


bottom of page