top of page
Пошук

В МЗС України відреагували на можливе постачання Іраном балістичних ракет росії

Це матиме “руйнівні наслідки” для українсько-іранських відносин, попередили в міністерстві. Міністерство закордонних справ України заявило, що якщо дані щодо постачання росії іранських ракет підтвердяться, це матиме «руйнівні наслідки» для відносин двох країн. Повідомляє Mind.


У п'ятницю одразу кілька західних ЗМІ повідомили із посиланням на американські джерела, що іранські балістичні ракети ближнього радіусу дії Fath-360 вже доставлені в росію.


Українське МЗС висловило «глибоке занепокоєння» у зв'язку з такими повідомленнями і закликало Іран «утриматися від передачі росії, яка згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки».

Україна нагадала, що росія вже понад два роки обстрілює Україну, зокрема дронами іранського виробництва, і закликала світову спільноту «посилити тиск на Тегеран та москву заради захисту міжнародного миру та безпеки».


«Попереджаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до російської федерації це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин», – сказано в заяві МЗС України.


Про ракету Fath 360 відомо, що вона має максимальну дальність дії до 120 км і бойову частину масою 150 кг, а наводиться за допомогою супутникової навігації.


Бекграунд. На початку вересня Bloomberg, а згодом і інші західні ЗМІ повідомили, що Іран може розпочати постачання балістичних ракет в росію найближчим часом. Постачання може розпочатися протягом декількох днів, стверджувало обізнане джерело.



0 коментарів

Comments


bottom of page