top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

В Ізраїлі кількість загиблих українців зросла до семи — МЗС


Наслідки ударів бойовиків ХАМАС по Ашкелону (Фото:REUTERS/Amir Cohen)

Кількість загиблих громадян України в Ізраїлі внаслідок нападу бойовиків ХАМАСу зросла з трьох до семи. Про це NV повідомив речник глави міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у четвер, 12 жовтня. Повідомляє NV.


Консули встановили особисті дані загиблих, підтримують зв’язок з їхніми родичами та вживають заходів для репатріації тіл. Ще дев’ятьох громадян вважають зниклими безвісти, стільки ж — поранені.


У відповідь на атаку ХАМАС армія оборони Ізраїлю розпочала операцію Залізні мечі, завдавши ударів по сектору Гази. У ніч проти 8 жовтня Ізраїль заявив про відновлення контролю над більшістю населених пунктів, куди проникли палестинські бойовики.


8 жовтня військово-політичний кабінет Ізраїлю оголосив стан війни вперше з 1973 року, а прем'єр країни Біньямін Нетаньягу попередив, що війна буде тривалою і важкою. Він закликав жителів Гази «забратися геть негайно, тому що ми будемо діяти скрізь із повною силою».


9 жовтня ЦАХАЛ заявив про відновлення контролю над усіма прикордонними з Газою містами. 10 жовтня Ізраїль розпочав повноцінний наступ, пообіцявши знищити Газу.


Загалом по допомогу до посольства України в Ізраїлі звернулася вже понад тисяча людей. Україна почала евакуацію своїх громадян із сектору Гази — звідти хочуть виїхати понад 200 українців.

На суботу, 14 жовтня, дипломати готують перший евакуаційний рейс до Румунії.


Війна в Ізраїлі — що відомо

7 жовтня в Ізраїлі почалися масштабні бойові дії. ХАМАС кілька разів атакував країну ракетами. Також озброєні палестинські бойовики вторглися на південь Ізраїлю, вбиваючи людей і захоплюючи заручників.


0 коментарів

Comments


bottom of page