top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Верховна Рада остаточно заборонила мобілізацію чоловіків до 25 років, які до змін в мобілізаційному законодавстві мали статус "обмежено придатних"

Верховна Рада остаточно заборонила мобілізацію українців до 25 років. Парламент схвалив законопроєкт про звільнення від мобілізації чоловіків віком до 25 років, які до змін в мобілізаційному законодавстві мали статус "обмежено придатних". За таке рішення проголосували 311 народних депутатів, повідомив 9 жовтня народний депутат Ярослав Железняк. Передає Gazeta.ua.


"Рада схвалила в цілому №11379 Д - передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років. Обговорення цієї ініціативи тривало майже п'ять місяців", - написав він у соцмережах.

3 вересня Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, який забороняє мобілізацію обмежено придатних українців віком від 18 до 25 років. Раніше їх могли призивати на військову службу.


Законопроєкт також передбачав демобілізацію вже призваних, але до другого читання його змінили.


Раніше секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, ветеран АТО Роман Костенко заявив, що в Україні чоловіків повинні мобілізовувати до війська з 20 років. Нардеп вважає, що такий крок є важливим для країни, яка бореться у найжорстокішій війні.



0 коментарів

Comments


bottom of page