top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Вночі РФ атакувала Україну крилатими ракетами та балістикою

Повітряні сили ЗСУ збили три з шести запущених Росією ракет. Через повітряну атаку свою авіацію піднімала у небо Польща. Повідомляє DW.


Російські війська вночі понеділка, 8 липня, атакували Україну ракетами повітряного та наземного базування. Як повідомляють Повітряні сили Збройних сил України, Росія ударила чотирма ракетами Х-101 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС з районами пусків з повітряного простору Саратовської області, а також двома балістичними ракетами "Іскандер-М", запущених з Курської області РФ та окупованого Криму. 


"За результатами бойової роботи протиповітряною обороною знищено 3 крилаті ракети Х-101 у Житомирській та Черкаській областях", - зазначається у повідомленні ПС ЗСУ вранці 8 липня.


Польща піднімала у небо свою авіацію

Через нічну повітряну повітряну атаку по Україні свою та союзницьку авіацію піднімала у небо Польща. 


"Сьогодні вночі спостерігалася інтенсивна активність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана, зокрема, з нанесенням ударів по об'єктах, розташованих на заході української території. Востаннє така підвищена активність російської авіації, під час якої були нанесені удари по території Західної України, була зафіксована в ніч з 21 на 22 червня цього року", - пояснило оперативне командування Збройних сил Польщі в Х. 


Офіційних даних про наслідки повітряної атаки Україна поки не надавала.


Атака на Харків та Дніпропетровщину

Вночі повідомлялось про удар по Основ'янському району Харкова, де постраждали дві жінки. Про це повідомив у Telegram міський голова Харкова Ігор Терехов. "Вночі під ворожим обстрілом був Основʼянський район міста. Пошкоджені три приватних будинки, в одному з них була пожежа. Постраждали дві жінки, обидві госпіталізовані", - зазначив він.


Згодом керівник Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов уточнив, що в Основ'янському районі сталося падіння уламків боєприпасу. Він підтвердив поранення двох жінок, а також пожежу в приватному будинку, пошкодження автомобілів і господарчих споруд.


За даними очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, один ударний безпілотник, запущений Росією, був знищений над областю підрозділом Повітряного командування "Схід". 


0 коментарів

Commentaires


bottom of page