top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Гуменюк пояснила, з чим може бути пов'язана пауза в ракетних ударах РФ по Україні


Коллаж: OBOZREVATEL

Росія могла поставити на паузу застосування її окупаційними військами ракет у рамках підготовки до майбутніх ударів по Україні. Не виключено, що на нашу критичну інфраструктуру ворог направить стратегічні крилаті Х-101, а також високоточні крилаті Калібри.


Це питання прокоментувала керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь", капітан 1-го рангу Державної прикордонної служби Наталія Гуменюк. Вона виступила на телеканалі "Ми-Україна" вранці 26 жовтня (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця). Повідомляє OBOZREVATEL.

Скриншот ефіру

"Цілком ймовірно, що високоточну зброю, таку як "Калібри", ворог може застосовувати по об'єктах критичної інфраструктури – так, як вони робили це минулого разу. Крім того, спостерігаємо тривалу паузу щодо невикористання ворогом ракет повітряного базування типу Х-101, якими вони полюбляли гатити минулого блекауту", – звернула увагу військова.


Вона попередила, що така поведінка противника може говорити, що він у підготовчому періоді перед новою хвилею обстрілів України. За цей час ЗС РФ накопичують ракети, визначають цілі та інше.


Станом на 6:30 четверга, 26 жовтня, у Чорному морі були п'ять російських військових кораблів, у тому числі один підводний човен, який військові РФ могли озброїти чотирма "Калібрами".


"Наразі ми спостерігаємо корабельне угруповування в дещо згорнутому складі – це пʼять одиниць у Чорному морі, серед них один підводний ракетоносій", – розповіла Гуменюк.


Вона закликала українців обов'язково реагувати на сигнали тривоги, бо ворожі ракети, запущені з підводного човна, виявити важче.

0 коментарів

Comments


bottom of page