top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Ексрозвідника Романа Червінського затримала СБУ у справі про ракетний обстріл аеродрому «Канатове»


Знищені російською ракетою українські літаки на аеродромі Канатове. Фото: СБУ

В результаті авантюри ексрозвідника, загинув командир та отримали поранення 16 військових, а також знищені два літаки та логістика аеродрому. Як відомо, 21 квітня спецслужба оголосила про підозру військовослужбовцю, колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції, Роману Червінському. Повідомляє Вечірній Київ. За словами очільника СБУ Василя Малюка, Романа Червінського у спецслужбі вважають дезертиром, оскільки він вісім місяців не з’являється на службі.

Про його затримання повідомили співрозмовники видання УП в правоохоронних органах.

За матеріалами справи, цей фігурант разом із іншими особами самовільно вирішив провести т.зв. «спецоперацію» — заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

Обстріляний аеродром Канатове на Кіровоградщині

Учасники спецоперації діяли попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів.

Роман Червінський, якого розшукувала СБУ. Фото: з відкритих джерел

У результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі «Канатове» особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу зс рф обстріляти летовище.

В результаті обстрілу рф на Канатовому було знищено літаки, зруйновано злітно-посадкову смугу

В результаті — загинув командир військової частини та отримали поранення 17 українських захисників. Також було повністю знищено 2 бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень.

Будівлі аеродрому, пошкоджені внаслідок обстрілу рф

«СБУ і ГУР МО відразу висловили свої зауваження до такого плану, його не погодили інші державні органи. Адже спецоперація приховувала в собі багато ризиків. Але окремі люди вирішили діяти на власний розсуд… Хочу наголосити, що ніякі хитрощі не допоможуть уникнути відповідальності. На мою думку, негідник, дії якого призвели до смерті одного українського військового і поранення ще сімнадцяти, має понести заслужене покарання», — підкреслив Голова СБУ Василь Малюк.


За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із військових частин Сил спеціальних операції, полковнику ЗСУ у встановленому порядку вручили письмове повідомлення про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).


Відносно підозрюваного стороною обвинувачення готується клопотання до суду про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



0 коментарів

Comments


bottom of page