top of page
Пошук

Макрон оголосив про створення коаліції для постачання Києву ракет

Вчора в Єлисейському палаці, з ініціативи голови Франції Еммануеля Макрона, відбулася конференція з підтримки України. Повідомляє Матриця свободи.

 

У конференції взяли участь канцлер ФРН Олаф Шольц, президент Польщі Анджей Дуда та прем'єр-міністри близько 20 країн ЄС. На зустрічі Сполучені Штати Америки представляли помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Брайєн, а Сполучене Королівство – голова МЗС Девід Кемерон.

 

Після завершення конференції Макрон заявив, що західні партнери України створили коаліцію щодо постачання Україні далекобійного озброєння.

"Нову коаліцію буде створено для постачання Україні ракет і бомб середньої та великої дальності. Ми переконані, що поразка Росії потрібна для безпеки та стабільності в Європі", — сказав Макрон.

Він зазначив, що більш-менш усі країни, лідери яких були на зустрічі в Парижі, заявили, що загальний консенсус полягав у тому, що всі мають бути готові за кілька років до нападу Росії на свої країни.


Французький лідер нагадав, що раніше було створено вісім коаліцій, присвячених постачанню окремих видів боєприпасів. Нова коаліція дев'ята.

 

Також Макрон не відкинув можливості відправити війська західних країн в Україну, але присутні не дійшли консенсусу з цього питання.

"Ми це обговорили. Поки що консенсусу щодо відправлення військ немає. Але в цьому питанні в майбутньому нічого не слід виключати. Ми зробимо все можливе, щоб Росія не змогла виграти цю війну", - сказав Макрон.

Він зазначив, що всі лідери згодні з фактом, що не бажають вступати у війну з "російським народом", а також висловили намір дотримуватись стримування ескалації, як вони це роблять з початку вторгнення Росії в Україну.


Макрон стверджував, що західні країни мають намір зробити все необхідне, щоб росія не могла перемогти в цьому конфлікті.

"Все можливе, якщо це корисно для досягнення нашої мети", - сказав президент Франції.
0 коментарів

Comentarios


bottom of page