top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

На Android з'явиться термінал для запуску Linux-застосунків


Відомий інсайдер Мішаал Рахман, оглядач порталу Android Authority розповів, що знайшов у вихідному коді Android (AOSP) застосунок Термінал, для включення якого раніше були потрібні досить складні маніпуляції. Повідомляє iLenta.com.


Знайдений код свідчить про розробку Google спрощеного способу активації терміналу, а не ручного включення через команди оболонки, як раніше. Застосунок Термінал — складова Android Virtualization Framework (AVF), що включає WebView, який можна підключити до віртуальної машини Linux через локальну IP-адресу.


За словами Рахмана, Google готується впровадити повну інтеграцію Термінала в Android, щоб забезпечити можливість його активації в розділі налаштувань розробника.


За допомогою Терміналу можна буде завантажувати та запускати Debian у віртуальній машині без жодних складних маніпуляцій. Причому тестовий варіант нової функції вже протестовано на Android-планшеті Pixel Tablet та смартфоні Pixel 9 Pro XL.


Для розробників проблема ще й у тому, що більшість Chromebook, на яких вже підтримується термінал, оснащені процесорами x86, у той час як Android-пристрої працюють на ARМ-процесорах. Тому багато Linux-програм, що добре працюють на Chrome OS, можуть не підтримуватися на Android. Але підтримка дистрибутивів Linux значно розширить функціонал Android для розробників, що зробить цю ОС більш привабливою для комп'ютерів.



0 коментарів

Comments


bottom of page