top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

На Житомирщині релігійна громада разом з настоятелем приєдналася до ПЦУ


Представники релігійної громади села Прутівка Романівської селищної ради 17 жовтня отримали документи про перехід до Православної церкви України. Настоятель храму підтримав таке рішення. Як інформує RISU, про це повідомив єпископ Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ Паїсій на сторінці в мережі Facebook, передає Суспільне.


Він, зокрема, написав, що прийняв уповноважених парафіян Свято-Стрітенської релігійної громади села Прутівка разом з її настоятелем протоієреєм Миколою Кобилинським 17 жовтня в Єпархіальному управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії. Представників громади супроводжував Романівський благочинний протоієрей Іоан Майка.


"Після загальних зборів релігійна громада разом з настоятелем ухвалила одноголосне рішення про вихід з підпорядкування Московському Патріархату та послідувала Томосу про автокефалію та увійшла до Помісної Православної Церкви", — написав єпископ.Представники громади Прутівки отримали документи — Указ та Посвідчення про їхнє прийняття до складу Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України.


0 коментарів

Comentarios


bottom of page