top of page
Пошук

На суді у справі митрополита Черкаського УПЦ МП Феодосія заслухали свідка


У Черкасах в Соснівському районному суді 18 вересня відбулося засідання стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Черкаського та Канівського Феодосія.


Підсудний доєднався через відеозвʼязок, повідомляє RISU з посиланням на Суспільне.


На засіданні допитали свідка.


Адвокати підсудного Гріденко та Юдін не з'явились, у випадку з Юдіним — за станом здоров'я. Проте вони надали клопотання про перенесення засідання. Адвокатка Тамари Гріденко своєю чергою клопотала про те, щоб засідання відклали, бо в неї в цей час засідання в іншій справі.


Прокурор Коломієць натомість зазначив, що адвокат Голубчик присутній, тому засідання проводити можна.


Свідок, якого мали допитати, в суд з'явився. Його допитали прокурор та адвокат згідно з процесуальним порядком.


Свідок розповів, що стосунки з підозрюваним у нього неприязні. Прокурор запитав чому, на що свідок зазначив, що він є вірянином ПЦУ, а висловлювання Феодосія на ютубі, на його думку, сприяють розпалюванню міжконфесійної ворожнечі.


У справі зашилося допитати двох свідків. Наступне засідання запланували на 25 вересня.


Митрополита Черкаського і Канівського Феодосія — Дениса Снігірьова, підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Суди тривають понад рік — перші три підозри митрополит отримав 20 лютого 2023 року — за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії Російської Федерації. Із 12 квітня він перебував під цілодобовим домашнім арештом, а з 20 грудня — під нічним домашнім арештом. Четверту підозру митрополит Феодосій отримав 23 лютого 2024 року. Його звинуватили у "підривній діяльності" проти України. 19 червня підсудному повідомили пʼяту підозру — порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань.



0 коментарів

Comments


bottom of page