top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Нічний обстріл Києва: що летіло на голови киян та які наслідки (фото, відео)


Ракетна атака по Києву сьогодні 16 травня 2023 – все, що відомо / Фото: ТСН.ua

Усі повітряні цілі знищили сили ППО, однак уламки впали та завдали пошкоджень.

У ніч проти 16 травня російська армія завдала удару по Києву. Повітряна тривога лунала від 02:25 до самого ранку. Мешканці столиці та передмістя чули десятки потужних вибухів. Ворог випустив 18 ракет та 9 БПЛА — усі цілі знищила українська протиповітряна оборона. Однак через падіння уламків є пошкодження у кількох районах столиці. Повідомляє ТСН. Це вже восьма повітряна атака на Київ від початку травня. Цього разу РФ завдала комплексного удару одночасно з різних напрямків, застосувавши дрони, крилаті та балістичні ракети. Атака була винятковою за своєю щільністю — максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу, повідомили в КМВА.

Чим РФ вдарила по Києву Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уточнив, що близько 03:30 російська армія атакувала Україну з північного, південного та східного напрямів 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. З шести літаків МіГ-31К РФ випустила шість аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”, 9 крилатих ракет “Калібр” — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, “Іскандер-М”). Усі 18 ракет знищила протиповітряна оборона.

Крім того, окупанти атакували ударними дронами типу “Shahed-136/131”, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – “Орлан-10”, “SuperCum”. Усі 9 БПЛА також знищила українська ППО.

Наслідки нічної атаки Уламки ворожих ракет та безпілотників впали в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах Києва. Найбільші пошкодження в Солом’янському районі. Там сталася пожежа в нежитловому приміщенні, спалахнули кілька автомобілей. Загоряння загасили. У решті районів пошкодження несуттєві: уламки впали на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо потерпілих наразі немає.

Уламки впали на автівку в Києві / Фото з Мережі / Фото: із соцмереж

Внаслідок російської атаки також постраждав столичний зоопарк. На його територію впали уламки ракети, вони пошкодили зелені насадження. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що ніхто з тварин та працівників не постраждав. Із тваринами проводять антистресові заходи. Сьогодні, як зазвичай, о 10:00 зоопарк відкриється для відвідувачів.


Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov

У Генеральному штабі ЗСУ попередили українців, що ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається високою, адже ворог не припиняє тактику терору.


Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov

Нагадаємо: "Повністю співпадає з Другою світовою": Залужний оцінив масштаби війни в Україні.

0 коментарів

Comments


bottom of page