top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Окупанти вночі атакували південь України: в Одесі є руйнування,в Миколаєві–приліт у житловий будинок


Окупаційні війська Росії вночі четверга, 20 липня, атакували дронами та ракетами українські міста: третій день поспіль під обстріл потрапила Одещина – там є руйнування в місті та області. У Миколаєві внаслідок прильоту горів житловий будинок, загинула одна людина, багато постраждалих. Повідомляє Обозреватель.


У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що окупанти запустили по Україні загалом 38 крилатих ракет і дронів-камікадзе, із яких 18 було збито. Через збиття і влучання "Шахедів" є руйнування також на Сумщині та Чернігівщині (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).


"Пекельна ніч для наших людей! Ворог звірішає та гатить по цивільних об'єктах і житлових будинках. Миколаїв, Одеса, Суми, Чернігів, Донеччина цієї ночі вкотре потрапили під масований обстріл. У Миколаєві під час гасіння пожежі травмувався працівник ДСНС. Надзвичайники врятували двох людей та евакуювали 30 мешканців будинку", – прокоментував атаку голова ДСНС Сергій Крук.

Гасіння пожежі в Миколаєві. Telegram-канал Сергія Крука
Атака на Одесу

Серія гучних вибухів в Одесі пролунала після 02:40. У Повітряних силах повідомили про запуски ворогом ракет "Онікс" у бік Одеської області. Голова ОВА Олег Кіпер підтвердив вибухи та закликав не знімати роботу ППО.


Пізніше він зазначив, що внаслідок російської атаки в центрі Одеси є руйнування, почалася пожежа на площі 300 кв. м. На місці працювали фахівці відповідних служб.

Окупанти вдарили по Одесі ракетами

Відомо про двох постраждалих. Крім того, як заявив Кіпер, є приліт в області.


На опублікованих у мережі кадрах видно, що в будівлях навколо місця руйнування в Одесі вибиті вікна, багато скла.

Наслідки російського обстрілу в Одесі

Речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що в середмісті Одеси зруйновано адмінбудівлю. Також пошкоджено багато будинків поряд постраждало щонайменше четверо людей.


За її словами, влучання в області здебільшого були по складських об'єктах, там інформації про постраждалих поки немає.

Рятувальники допомогли потерпілим

Голова ДСНС Сергій Крук повідомив, що в Одесі частково зруйновано чотириповерхову будівлю. Постраждало четверо людей, серед них – дитина. Також під час гасіння пожежі отримав тепловий удар рятувальник.


"Всього, за ніч, на ліквідацію наслідків ворожих атак залучались 174 рятувальники та 44 одиниці техніки ДСНС. Хлопці, дякую за службу!" – зазначив він.

Ліквідація наслідків ворожих атак
Обстріл Миколаєва

Після 03:00 гучно було в Миколаєві – за даними моніторингових каналів, окупанти атакували область ракетами Х-22.

Ліквідація наслідків пожежі у Миколаєві. Джерело: Telegram-канал Сергія Крука

Глава ОВА Віталій Кім заявив, що ворог вдарив по центру міста, у триповерховому будинку виникла пожежа. Поранення отримали 18 людей, серед них п'ятеро дітей – одному немає й року.

Евакуація постраждалої. Джерело: Telegram-канал Сергія Крука

На ранок було уточнено, що двох людей, загибель яких підозрювали спершу, дивом вдалося врятувати з-під завалів.


Згодом кількість постраждалих зросла до 19 осіб. Також стало відомо про одного загиблого внаслідок російської атаки.

У Миколаєві через обстріл виникла пожежа

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив про приліт у центр міста. За його словами, щонайменше п’ять житлових багатоповерхових будинків зазнали пошкоджень – їх від’єднали від електропостачання задля проведення рятувально-пошукової операції.

Гасіння пожежі. Джерело: Telegram-канал Сергія Крука

За іншою адресою було пошкоджено близько 15 гаражів, також там вибило вікна в кількох багатоповерхівках.

Наслідки влучання в Миколаєві
Влучання "Шахеда" в Сумах

Окрім цього, близько 01:30 вибухи було чутно у Сумах – їх підтвердили в Сумській ОВА, заявивши про роботу ППО.

На ранок там повідомили, що захисники збили один і підбили ще один дрон типу Shahed. Водночас третій влучив у будівлю позашкільного оздоровчого закладу. Внаслідок цього зазнало пошкоджень і зайнялося приміщення закладу (дитячий табір). На місці бригада швидкої надала допомогу медичній сестрі.

Наслідки удару "Шахеда" у Сумах
Обстріл Чернігівщини

Цієї ночі ворог нещадно атакував дронами-камікадзе "Шахед" Семенівку на Чернігівщині. За словами голови ОВА В’ячеслава Чауса, є влучання в житлові будинки, кількість потерпілих уточнюється. Там організували відселення мешканців.

Наслідки російської атаки на Чернігівщині

До всього іншого, окупанти вночі 14 разів вдарили по Новгород-Сіверській громаді: було 14 приходів із артилерії, 36 – РСЗВ; сім – міномети; три – ймовірно, некеровані авіаракети, запущені з вертольота.


Результати роботи ППО

Захисники України вночі 20 липня збили в небі над низкою облцентрів п’ять російських крилатих ракет повітряного та наземного базування, а також 13 дронів-камікадзе. Загалом війська РФ атакували 38 цілями, під вогнем яких опинилися порти, причали, житлові будинки й торгові мережі, в основному в Одесі та Миколаєві.


Нагадаємо, вночі 19 липня Росія влаштувала чергову комбіновану атаку на Україну. Основним напрямом удару стала Одеська область – у бік регіону ворог запустив крилаті ракети "Калібр" та ударні дрони.


Під атакою опинилися порти "Одеса" та "Чорноморськ" – пошкоджені зернові термінали міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group, а також портова інфраструктура.


Міністр агрополітики України Микола Сольський, ракетні удари РФ портам "Одеса" та "Чорноморськ" вже призвели до знищення 60 тис. тонн зерна. Також пошкоджено інфраструктуру, яка була задіяна у зерновій угоді.


0 коментарів

Comments


bottom of page