top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Окупанти залишають Херсон - ЗМІ


Окупайіна російська «влада» повністю покидає Херсон та евакуюється на лівий берег Дніпра.


Про це повідомив керівник окупаційної адміністрації області Володимир Сальдо, пише ВВС.

Він додав, що в'їзд до Херсонської області закривається для цивільних осіб на 7 днів.

Сальдо наголосив, що усі призначені Росією органи адміністрації Херсонської області залишають правий берег Дніпра, де ЗСУ ведуть активний наступ.


При цьому Сальдо вперто торочить, що «здавати Херсон українським військам ніхто не планує».

Керівник групи російських військ в Україні генерал Сергій Суровікін 18 жовтня розповів про складне становище російських військ на частково відрізаному від постачання правому березі Дніпра. Він анонсував «непрості рішення».

Суровікін також не виключає підриву Каховської дамби.

Раніше окупаційна влада повідомляла, що у Херсоні почалося «організоване переміщення»жителів із правого на лівий берег Дніпра. Людей через смс-повідомлення попереджають, що ЗСУ нібито обстрілюватимуть житлові квартали.

Напередодні окупаційна влада заявляла, що планує перемістити 50-60 тисяч жителів на лівий берег Дніпра та в регіони Росії.

Очікується, що українські військові невдовзі можуть почати наступ на Берислав, а потім і Херсон.

Українська сторона прогнозує визволення Херсона до кінця осені чи поточного року.


Також українська розвідка вказувала, що російські окупанти вже давно евакуювали свої родини на лівий берег Дніпра через можливий відступ російських військ з правобережжя Херсонщини.

ЗСУ з серпня ведуть наступ на Херсонщині й поступово витісняють звідти рашистів. При цьому ЗСУ нищать шляхи постачання угруповання окупаційних військ, через що понад 10-тисячне угруповання військ на правобережжі відчуває брак постачання засобів ведення бойових дій.

Радник голови офісу президента Олексій Арестович після заяви Суровікіна не виключив, що росіяни готують відступ з частини Херсонщини та міста Херсон.


«Але за цією радістю це може бути повторенням фокусу з виходом з Київщини, Чернігівщини та Сумщини. Вони ці війська хочуть зберегти, щоб перекинути на інші напрямки», - заявив Арестович.

Олексій Арестович додав, що якщо росіяни так вчинять, то врятують свої війська. Це для України буде велика перемога, адже Херсон - єдиний захоплений терористами Росії обласний центр.

«Але ми тут же зустрінемось з цими військами на інших напрямках», - сказав Арестович.






0 коментарів

Comments


bottom of page