top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Понад 70% українців підтримують заборону всіх керованих із РФ церков в Україні – соцопитування

За даними нового опитування, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та Асоціацією політичних психологів України, переважна більшість українців підтримує законодавчу заборону діяльності Української православної церкви (в єдності з МП) та інших релігійних організацій, пов’язаних з Росією.


Як передає Духовний Фронт України, про це йдеться в результатах дослідженні “Українці під час війни: гордість, пам’ять, перемога”, яке було презентовано на пресконференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в п’ятницю.


Результати дослідження показують, що понад 70% респондентів висловили повну або часткову підтримку такого закону. Натомість лише 15% опитаних виступили проти цієї ініціативи.


Як зазначається в результатах дослідження, регіональні відмінності з цього питання не настільки виразні, як відмінності серед прихильників різних конфесій. Найбільша частка прихильників згаданого рішення серед прихильників Української греко-католицької церкви (87,1%) та Православної церкви України (82,8%), найменша – серед вірян УПЦ (МП). Серед прихильників інших конфесій або тих, хто не належить до жодної конфесії, кожен п’ятий байдужий із цього приводу.


0 коментарів

Comments


bottom of page