top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Російські загарбники знову атакують у Бахмуті — ISW


Російські загарбники знову атакують у Бахмуті — ISW

Російські окупанти проводили наземні атаки в Бахмуті і його околицях. Повідомляє The Page з посиланням на щоденний звіт Інституту вивчення війни (ISW).


Аналітики зазначили, що ймовірно, «вагнерівці» на північному заході Бахмута захопили район на північ від вулиці Весела, включаючи територію бахмутської лікарні №2. Для захоплення міста найманці ПВК «Вагнер» і регулярні російські війська зміцнили співпрацю. Вони намагаються просуватися і захоплювати райони міста. За даними на 19 квітня в Бахмуті запеклі бої йшли в районі залізничної станції в центрі міста. Однак українські військові тримають позиції.


Крім того, аналітики вказали, що російські війська продовжували наземні атаки вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк, проте наступальні дії біля самої Авдіївки були безуспішними. Також провалилися наступи росіян біля Вугледара.


Тим часом федеральна служба безпеки росії проводить масштабну перевірку органів безпеки, це може бути пов’язано з бажанням кремля усунути неугодних чиновників.


Аналітики звертають увагу на повідомлення російських ЗМІ про те, що фсб і Головне управління Служби безпеки МВС протягом останніх кількох тижнів проводять масові перевірки в деяких московських райвідділах поліції через витік даних із російських силовиків на запит громадян України. Це відбувається на тлі серії арештів і звільнень відомих членів керівництва росгвардії.

«Кремль може наполягати на таких арештах і розслідуваннях, щоб провести перевірку внутрішнього апарату безпеки задля усунення чиновників, які потрапили в немилість кремля, і консолідувати подальший контроль органів внутрішньої безпеки», – зазначають аналітики.

Держдума рф 18 квітня ухвалила законопроєкт про довічні терміни ув’язнення за державну зраду. Кількість вироків у таких справах зросла після російського вторгнення в Україну.


Посилюється покарання і за статтею про диверсію. Тепер за дії, спрямовані на пошкодження об’єктів транспортної інфраструктури та життєзабезпечення населення, може загрожувати до 20 років позбавлення волі. Після початку вторгнення в Україну у росії також зросла кількість звинувачень у диверсіях.


0 коментарів

Comments


bottom of page