top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Росія зацікавлена в розширенні конфлікту на Близькому Сході — Зеленський


Volodymyr Zelenskyy (Photo:REUTERS/Juan Medina)

Москва переконана, що її інтересам буде служити подальше розпалювання конфлікту на Близькому Сході, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 9 жовтня. Повідомляє NV.


Президент додав, що українські дипломати та спецслужби ознайомили його з нестабільною ситуацією в Ізраїлі та на Близькому Сході загалом.


Зеленський сказав, що Київ має «дуже чіткі» звіти розвідки, які свідчать про те, що Москва активно працює над дестабілізацією регіону.


«Ми бачимо, як російські пропагандисти радісно розпалюють вогонь», – сказав президент.


«Ми бачимо, як іранські союзники Москви відкрито підтримують тих, хто атакує Ізраїль. Все це становить набагато більшу загрозу, ніж зараз сприймає світ. Минулі світові війни були викликані локальними конфліктами».


В Ізраїлі вбито понад 700 людей, серед яких двоє українців. Понад 100 були взяті в заручники палестинськими бойовиками, а відеодокази показують, що деякі з них були вбиті.


У відповідь на атаку ХАМАС армія оборони Ізраїлю розпочала операцію «Залізні мечі», завдавши удару по сектору Газа.


Кабінет міністрів Ізраїлю вперше з 1973 року оголосив стан війни, а прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху попередив, що війна буде довгою та складною.


0 коментарів

Comments


bottom of page