top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

СБУ затримала російського агента, який збирав інформацію про військові сили на Черкащині


Служба безпеки України затримала російського агента федеральної служби безпеки, який намагався проникнути до органа місцевого самоврядування в Черкаській області. Повідомляє Матриця Свободи.


За даними СБУ, зловмисницю було найнято російською стороною, щоб збирати інформацію про місцезнаходження та пересування військових сил на території регіону.


Для цього жінка їздила по місцевості та вивчала навколишнє оточення українських військових частин. Отримані дані вона передавала своїм контактам через закритий чат у месенджері, надаючи їм координати та детальний опис об'єктів.


Також зловмисниця розповсюджувала фейки про війну в Україні та виправдовувала дії загарбників у забороненій соцмережі "Вконтакте".


Пізніше російський агент отримала ще одне вороже завдання - проникнути до місцевого органу самоврядування для збору інформації про технічний стан та функціонування об'єктів критичної інфраструктури регіону.


Проте, завдяки своєчасним діям співробітників СБУ, зловмисницю було затримано та звинувачено за двома статтями Кримінального кодексу України: за державну зраду, вчинену в умовах військового стану, та за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікацію її учасників.

0 коментарів

Commentaires


bottom of page