top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

СБУ та Нацполіція зірвали підготовку теракту в Києві — подробиці затримання агентів гру

Служба безпеки України та Національна поліція запобігли масштабному теракту в Києві, що готувався російською воєнною розвідкою — гру. Про це повідомиляє The Page з посиланням на пресслужбу СБУ.


В результаті спецоперації було затримано двох російських агентів, які планували встановити саморобний вибуховий пристрій у багатолюдному місці столиці.


Контррозвідка СБУ встановила, що метою терористів було завдати максимальних втрат серед мирного населення для провокування паніки. Головною виконавицею мала стати 20-річна жителька Запоріжжя, яка шукала роботу в телеграм-каналах.

«Відповідно до ворожих вказівок зловмисниця використала два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор з пластидом, який мала дістати із замаскованого схрону. Його геолокацію окупанти планували «скинути» дівчині напередодні теракту. Встановлено, що вона перебувала на зв’язку з кадровим співробітником російського гру, який знаходився на тимчасово захопленій частині території Запорізької області», — йдеться у повідомленні

До підготовки теракту залучили також її 26-річного співмешканця. Перед виконанням основного завдання пара мала підпалити військову техніку ЗСУ, що і стало підставою для їх затримання на гарячому. На місці злочину було вилучено докази їхньої співпраці з російською розвідкою.


Фігурантів справи звинувачують у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою в умовах воєнного стану. Затримані перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.


0 коментарів

Comments


bottom of page