top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Світ стрімко наближається до Третьої світової війни – вважає глава української розвідки Буданов


Kyrylo Budanov (Photo:REUTERS/Valentyn Ogirenko)

Начальник Головного розвідувального управління (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що світ наближається до глобальної війни, сказав він "Українській правді". Повідомляє NV.


На запитання, чи стоїть світ на порозі Третьої світової війни, Буданов відповів: «Відповідь не така проста... Це моя суб’єктивна оцінка: з огляду на географію ми бачимо кілька конфліктів, які, на перший погляд, видаються регіональними, окрім України. Але всі вони пов’язані між собою одними й тими ж країнами, які беруть участь у цих процесах. Тому так, я вважаю, що ми стрімко наближаємося до глобальної війни».


Президент Володимир Зеленський попередив європейських партнерів, що Росія має намір заморозити повномасштабну війну проти України і має кілька сценаріїв.


Критичний момент може бути у 2028 році, сказав Зеленський з посиланням на ГУР. До того часу Москва могла б відновити свій військовий потенціал і спробувати повторно окупувати Україну та атакувати країни Балтії та інші країни, де дислокуються її контингенти.



0 коментарів

Kommentare


bottom of page