top of page
Пошук

У ЗСУ повідомили про збиття 34 БпЛА, якими РФ вночі атакувала Україну

Українські військові збили 34 ударні безпілотники, якими вночі Росія атакувала Україну, повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ.Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Сумській, Полтавській та Харківській областях.Також у ЗСУ додають, що внаслідок активної протидії засобів РЕБ 12 БпЛА локаційно втрачені у кількох регіонах України, ще два безпілотники повернулись у Росію.За даними Повітряних сил, у ніч на 17 вересня українські військові виявили 51 ударний БплА із напрямків: Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – окупований Крим. Повідомляє Радіо Свобода.


Пізно ввечері 16 вересня російські військові, застосовуючи БпЛА типу «Шахед», завдали удару по Сумській області – по місту Конотоп і по обласному центру, повідомляла обласна військова адміністрація.


Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.


Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.


0 коментарів

댓글


bottom of page