top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

У НАТО не повинно бути місця втомі від війни в Україні – прем'єр Данії


METTE FREDERIKSEN. PHOTO: GETTY IMAGES

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен закликала Північноатлантичний альянс не піддаватися втомі від війни в Україні.


Джерело: Фредеріксен, виступаючи на парламентській асамблеї НАТО в Копенгагені, цитує The Guardian, повідомляє Європейська правда.


Цитата: «Відважні українці борються на полі бою. Вони є обличчям права проти зла, добра проти зла. Це [вторгнення] є загрозою ідеям, на яких побудований наш альянс – свободі, демократії, правлінню. права", - сказав Фредеріксен.


Вона зазначила, що "ми повинні бути з Україною до кінця".


"Ніхто з нас не може стверджувати, що втомився від війни, поки Україна продовжує свою невтомну боротьбу. Давайте вирішимо, що втоми від війни не буде в нашій трансатлантичній спільноті", - сказала вона.


У своїй промові Фредеріксен заявила, що президент Росії Володимир Путін прорахувався, вважаючи, що слова про підтримку України НАТО "залишаються просто словами".


«Українські військові воюють нашою зброєю, нашими танками, нашими ракетами, а незабаром Україна літатиме і на наших F-16», – сказала вона.


Фредеріксен також закликав представників інших країн НАТО розширити коаліцію, яка постачає винищувачі та проводить необхідну підготовку українських пілотів.


Додаткова інформація:


  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що повномасштабна війна Росії проти України має екзистенційне значення для Європи, тому європейці не можуть дозволити собі не виграти її разом з Україною.

  • Крім того, Кая Каллас, прем'єр-міністр Естонії, вважає, що союзники повинні витримати випробування часом у питанні допомоги Україні, оскільки зараз Кремль розраховує на "втому від війни".

  • Міністр закордонних справ Литви нещодавно підкреслив, що світ не може дозволити собі втомитися від війни.


0 коментарів

Comments


bottom of page