top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

У Пущі-Водиці продовжують шукати вибухонебезпечні предмети


Пошук вибухонебезпечних предметів у Пущі-Водиці. Фото: КАРС


За останній тиждень у Пущі-Водиці знайшли та знешкодили два десятки вибухонебезпечних предметів попри те, що основні роботи з розмінування вже проведені. Спеціалісти говорять, що наслідки бойових дій будуть відчуватися ще багато років. Повідомляє Вечірній Київ.


У період із 11 квітня до 19 травня піротехніки КАРС «Київська служба порятунку» разом з Мобільним рятувальним центром швидкого реагування ДСНС здійснили 29 виїздів на територію Пущі-Водиці, де раніше велися бойові дії, та виявили понад 20 вибухонебезпечних предметів.


За інформацією Департаменту муніципальної безпеки до робіт залучено 5 піротехніків КАРС «Київська служба порятунку». Тривають обстеження території вісім годин на день.

Піротехнічний підрозділ КАРСу у співпраці з Мобільним рятувальним центром швидкого реагування ДСНС майже щодня виконують роботи з обстеження та вилучення вибухонебезпечних предметів на Київщині.


У Департаменті муніципальної безпеки зауважують, що роботи з розмінування та вилучення вибухонебезпечних предметів на територіях, де велися бойові дії або влучали снаряди, виконуватимуть і надалі.


Рятувальники наголошують, що всі міни та боєприпаси, які не розірвалися, становлять смертельну небезпеку та просять дотримуватися таких правил поведінки, щоб зберегти життя:


— не з’їжджайте на узбіччя доріг;

— не підходьте до пошкодженої військової техніки;

— не заходьте за огородження, не ігноруйте знаків небезпеки;

— не заходьте на військові позиції та фортифікаційні споруди.


Якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет:

  • не беріть його в руки;

  • не переносьте, не зсовуйте з місця, не перекочуйте;

  • не витягайте з землі;

  • не намагайтеся розібрати;

  • не розводьте багаття поруч;

  • зберігайте спокій та не панікуйте;

  • зупиніться, позначте місце знахідки підручними предметами;

  • відійдіть тим самим шляхом, яким рухались, на безпечну відстань та негайно викличте рятувальників.

У разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки повідомляйте служби «101», «102» або військових.


Нагадаємо, у Києві суворо заборонено відвідувати ліси та лісопаркові зони, а також заїжджати туди на будь-якому транспорті.


Також діє жорстка заборона на розведення багать та випалювання сухої трави. За порушення передбачена адміністративна відповідальність. Штраф для громадян може сягати кілька десятків тисяч гривень.

0 коментарів

Comments


bottom of page