top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Чи можуть змінитись графіки відключень світла: у Міненерго та Укренерго розповіли про наслідки масованої атаки 1 червня


Українці відчують неприємні наслідки ворожих ударів у вигляді відключення світла

Ворог атакував енергетичні об'єкти у п'яти областях; ввечері очікуються обмеження для споживачів. Повідомляє iTnet.


Росія 1 червня атакувала енергетичні об'єкти у п'яти областях. Це призведе до того, що ввечері очікуються обмеження споживачів. Усі ушкодження уточнюються, а енергетики працюють над їх усуненням.


За даними Міненерго, минулої ночі ворог здійснив атаки на енергетичну інфраструктуру у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Це вже шостий масований ракетно-дроновий удар по енергетичних об'єктах, починаючи з 22 березня.


31 травня потреби споживачів забезпечувалися за рахунок власного покоління, комерційного імпорту та аварійної допомоги з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини у вечірній час. Україна також передавала надлишки електроенергії до енергосистеми Польщі для балансування. Протягом години було запроваджено обмеження для об'єктів ВДЕ у західних та південно-західних регіонах. Сьогодні з 18 до 00 прогнозуються обмеження для побутових та промислових споживачів у всіх регіонах. Однак у Міненерго уточнили, що графіки можуть змінитись, коли стане відомо більше про наслідки російської атаки.


На Дніпропетровщині електромонтер отримав опіки від ураження електричним струмом під час виконання робіт. Його доставлено до лікарні. Сьогодні прогнозується імпорт електроенергії обсягом 26 946 МВт*ч. Експорт не заплановано. За даними Укренерго, аварійно-відновлювальні роботи розпочнуться після дозволу ДСНС. 

Удари по об'єктах енергетики: що відомо

1 червня РФ вдарила по Україні ударними «Шахедами», ракетами з Ту-95МС та «Калібрами». Спочатку повітряні сили України попередили про ракетну небезпеку у східних областях. У Вінниці пролунали вибухи. Потім повітряна тривога поширюється на центральні та південні регіони. Зафіксовано вибухи у Запоріжжі.


Маршрут руху російських ракет був організований таким чином, щоб основний удар «Калібрами» був зосереджений на захід від України. На жаль, збити всі ракети не вдалося. З 53 ракет та 47 дронів було ліквідовано 35 ракет та 46 БПЛА завдяки роботі ППО. 


За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Росія знову обстріляла українську енергетику. Наразі рух Дніпровською ГЕС тимчасово перекрито.


Про наслідки ударів по ТЕС повідомили у ДПЕК. Фахівці наголосили, що ворог сильно пошкодив обладнання теплоелектростанцій. Там також зазначили, що росіяни вшосте атакували енергооб'єкти за останні 2,5 місяці. 


0 коментарів

Comments


bottom of page